30 augusti 2017

Åke och Elisabeth packar ihop och vi skjutsar dem till tågstationen i Decenzano. Dom ska nu fortsätta till Venedig där dom stannar till lördag. Det är enkelt att köpa biljetter i automaten så det blir tid över till att ta en fika innan tåget går. Vi sätter oss på en liten bar utanför stationen och dricker kaffe och äter crossianter. Det är många roliga människor som passerar, bl a en rysk donna i klackeskor och kortkort kjol som är hög på någonting, hon gapar och gestikulerar, lite bakom henne går en yngre kille i shorts o t-shirt, dom hör ihop på nåt sätt. Han bär på en kattunge. Hon är så arg där hon vinglar fram. Hon köper cigaretter och sen försvinner dom i en liten bil.

Biljettköpet gick hur bra som helst.

Vi hänger med upp på perrongen och väntar in tåget. Medan vi står där är det flera tåg som susar förbi i väldigt hög fart, utan att sakta in något alls! Undrar om det är så i Sverige också? Eller om tågen saktar in när de passerar en station? Några minuter efter utsatt tid avgår tåget. Kul att ni kom och var med oss några dagar!!!

Tåget mot Venedig.

Nu är vi ensamna efter två och en halv vecka tillsammans med olika folk. Det känns lite tomt. Vi åker till ett snabbköp och handlar mat för resten av veckan. Sen åker vi hem till lägenheten och slappar på altanen med varsin bok. Det är runt 30 grader varmt idag också.

Piadina till lunch.

Innan vi lagar middag tar vi en promenad ner till stranden. Det är en stenig strand inte så badvänlig, men det är rätt så varmt i vattnet.

Stranden låg ca 500 meter från vårt boende.

Bengt steker fisken vi köpte i affären. Det är en fisk som påminner om röding, till den äter vi bönor och kapris. Det smakar jättegott.

Hemlagad middag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *