Idag ska vi bara ta det lugnt innan vi ska åka in till Asti på WineStreet Tasting.

Till lunch lagar Bengt Ravioli med gorgonzola.


Vi får ha bilen parkerad i carporten under Rosarias hus. Den är alltid så sval och skön när man hämtar den. Det är jättevarmt idag också, 26 grader och nästan vindstilla.

Vi är inne i stan alldeles för tidigt, det är svårt att utläsa när eventet ska börja, så vi sätter oss på en bar och tar en kaffe. Bengt tar en Sambocca.

Vi är som vanligt bland dom första….. Nu har vi läst att det ska börja klockan sju, men halv åtta öppnar den första. Det får bli en favorit från förra året, malen råbiff med ruccola och olivolja. Det är så jädrans gott. Eftersom vi lyckas hitta en sittplats passar vi på att handla en inbakad ost också.



Det är så behagligt varmt en riktigt härlig kväll. Folk strömmar till och det blir rörigt men mysigt på gatorna.
Nästa stopp tar vi där det serveras Prosciutto med Manchego-ost och tre små puffar fyllda med någonting och flagor av mörk choklad. Vi fattade aldrig vad fyllningen bestod av, men det blev väldigt dyrt!!! Jag googlade nu och får fram att det är gåslever, hahaha inte konstigt att det var dyrt, men det var ingen utpräglad smak, bara gott.


Vi strosar vidare bland alla serveringar, det är totalt 49 stycken, så det finns massor att välja mellan. Vi bestämmer oss för Zucchinifylld Ravioli med ’råa’ tomater.


Vi gör ytterligare ett stopp innan hemfärd. Vi måste ju ha en dessert :-). Vi hittar två serveringar mitt emot varandra, den ena serverar Pannacotta med salt kola och den andra en chokladsalami. Hos en av dem finns det till och med ett ledigt bord där blir vi kvar en låång stund.

Sen ger vi upp, vilken toppenkväll det blev och det är fortfarande 22 grader varmt! Jag måste tillägga att eftersom vi har bil och ska köra hem har vi ju bara druckit små skvättar av vinet.


Ingalill – ja vi har det superbra 🙂
Karin – kul, stan är ju inte så stor för visst menar du Alba 🙂
Ja, jag menade Alba
Chokladsalami, kan man äta det ??