Onsdag
Jag vaknar tidigt, har sovit lite oroligt på grund av den dåliga parkeringen igårkväll. Strax efter sju väcker jag Bengt och vi promenerar till bilen. Den står kvar, hurra och inga böter. Men det är fortfarande bara vår bil som står just där. Vi hittar en ny parkering på vår egen gata, det finns en del lediga platser så här tidigt på morgonen, men de flesta bilar verkar stå parkerade på samma ställe dag efter dag.
Vi passar på att köpa lite färskt bröd till frukost och till elva-fikat. Det är svårt att välja bland alla goda bullar så vi tar fyra olika. Det är vilodag idag, vi har inget speciellt inplanerat.

Elvafika på terrassen.Bengt delar upp fikabrödet.

Efter fikat tar vi en promenad ner till stranden och handlar lite mat till lunch.Soporna svämmar över, men det syns aldrig till några fåglar eller andra djur i närheten.
I den här staden heter supermarketen Basko.

Bengt står som vanligt för matlagningen, det blir piadina fylld med parmaskinka, buffelmozarella, ruccola och tomat.Lunch på balkongen.
Det blir mycket mat och dryck….. innan vi går ner för att äta middag tar vi en flaska Sprumante.

Vi får bord på en pizzeria som verkar vara lokalbefolkningens tillhåll. Gästerna ser ut att känna varandra och alla verkar känna pizzabagaren. Det blir lite nostalgikänsla, lite som den första pizzerian man besökte i sin ungdom, stökigt, slamrigt, varmt och med massor av god pizzadoft.En jättemysig pizzeria.
Det är fullt med folk, jag vet inte hur många pizzor som bakades under de timmar vi satt där, men många blev det. Servitrisen rusar fram med pizzorna, hon liksom glidåker på skorna den sista biten fram till borden. Bagaren snurrar och slänger med pizzorna, det är verkligen underhållande :-).Servitrisen


Egentligen orkar vi ingen efterrätt, men vi tar det ändå.Fyra stora goda efterrätter.
Plötsligt slocknar ljuset. In kommer servitrisen med en födelsedagstårta och en eldfontän. Det är en av gästerna som fyller år och alla i lokalen sjunger Happy birthday (på italienska).
Pizzabagaren dyker upp med en flaska med mörkt, nästan svart innehåll. Det finns inga etiketter på flaskan. Han häller upp i fyra glas. Vi tar en liten smutt, jag tycker det smakar pyton. Åke och Bengt tycker att det ’krävs viss tillvänjning’. Servitrisen kommer fram och berättar att det är hennes mamma som gjort drycken på myrten, hon tycker själv inte om den. Elisabeth försöker söta upp den med socker och då blir den lite bättre.Hmm… den blir något bättre med massor av socker.
När vi ber om notan får vi summan presenterad på en stor räknemaskin (men utan remsa, Karin).Il conto!
Efter denna bastanta måltid känns det bra att vi har en bit hem, dessutom uppför, så man får röra ordentligt på sig. Det är en varm härlig kväll.Häftig väggmålning.





Ännu en händelserik kväll i Italien!
Ha ha ja men en remsa hade varit bra där så ni sett att det blev riktigt 😅😂