Klockan 06.30 ringer väckarklockan! Det var längesen vi var tvungna att kliva upp denna okristliga tid! Men det är ju parad-dag i Asti idag igen och den börjar redan 09.15 så det gäller att ge sig av i tid.
Det har regnat inatt och ser ut att komma fler skurar, det är bara 13 grader varmt. Det får bli täckjacka och långa jeans och ordentliga skor idag.
Klockan åtta åker vi från huset. Idag är grinden till gården stängd och den går inte att öppna med vår fjärrkontroll!!!! Hjälp, vi som har så bråttom och fy så pinsamt att behöva ringa på hos Rosaria så här tidigt. Men det är ju inget att göra, jag går upp till huset och hon öppnar direkt (iklädd pyjamas). Hon provar sin egen fjärrkontroll och då går grinden upp.
Det finns gott om parkeringsplatser, men vi får gå en bit för att komma ner till torget. Det är inte mycket folk ute ännu så vi får bra platser.

Kvart i tio är paraden framme där vi står. Det är 41 olika distrikt som medverkar. Varje distrikt har ett särskilt tema, det är precis samma procedur som tidigare år. Men vi tycker det är så trevligt med denna folkfest så vi har inget emot att kolla på den igen. Vi räknar med att det är upp emot 2000 personer i paraden.



















Klockan är halv tolv när hela paraden passerat oss. Det har klarnat upp och det är väldigt varmt. Nu ska vi ta oss ner till den stora matfestivalen, men vi sätter oss på en uteservering och tar en kopp kaffe innan, det ska bli skönt att få sitta ner en stund.

Med nya krafter promenerar vi ner till matstånden. Såå mycket folk!!


Såklart måste vi leta upp Grazzanos lilla bod och handla av dem. Dom serverar samma som föregående år, rostat bröd, ett med tomatsalsa och ett med olivolja och kryddor. Jättegott. Först köar man för att köpa en biljett till mat och en till vin. Sen ställer man sig i en annan kö för att få sin portion mat och därefter i en tredje kö för att få lite vin. Det tar sin lilla tid.



Vi går vidare och letar efter någonstans där det inte är en milslång kö. På ett ställe serverar dom friterad ost med nån slags deg (typ filodeg) ’Formaggio Rustica’. Här är det bara korta köer och dom ringlar snabbt framåt.

En rätt till får det bli, Agnolotti (en finare variant av ravioli) med köttsås. Det är en stor portion så vi delar på den.

Nu orkar vi inte mer i värmen utan promenerar till bilen och åker hem.
Det blir lite häng i solstolarna innan vädret förändras igen. Det kommer en störtskur och åskan mullrar rejält, men det är över på mindre än en halvtimme.

Rosaria kommer över med nya sängkläder och handdukar och berättar att dom under dagen sålde 15000 rostade brödskivor i deras stånd. Festivalen håller på fram till klockan 23 ikväll, så det kommer att säljas många fler.
Smaka bordsgrannens mat o få med sig 2 grappaglas hem, ja det är verkligen inte Svedala.
Ska se om jag hittar recept på Angolotti, låter göttgött.
Har letat efter receptet, kör på Agnolotti, är väl samma sak