Swante: Vi hann inte bryta ihop, allt gick så snabbt, man tänkte inte, bara hängde med 🙂
Vad är det för fel på italienarna? Hur i hela friden kan dom tycka att dessa stenhårda madrasser är sköna att sova på? Eller har de mjukare i sina egna hem och köper de hårda till oss turister?

Frukost på uteplatsen funkar bra, men det gäller att hålla balansen i trappan när man bär tallrikarna.

Efter frukost vill jag gå till bilen. Det känns bra att se var den står. Det är behaglig temperatur idag, runt 25 grader och halvsoligt.

När vi kom igår var den gata vi bor på alldeles öde och ganska tyst. Idag sjuder det av liv. Mängder av handlare har öppnat upp sina butiker, det är mest grönsaker, frukt och annat ätbart som säljs, men det finns allt annat man kan behöva också, tex kläder, skor, väskor, husgeråd, vin och godis. Det är en levande gata, det verkar bo folk i de flesta lägenheterna.




Från vår gata går det små gränder åt alla håll och kanter.



Det tar ca 10 minuter att gå till bilen, den står parkerad på en innergård till ett hyreshus. Det verkar rätt så tryggt. Vi hämtar en del saker som vi inte fick med oss igår och traskar tillbaka till lägenheten.

När vi pustat en stund bestämmer vi oss för att gå en långpromenad till Gaetas historiska centrum som ligger längt ut på en udde i Gaetabukten.
Småbåtshamnen.


Den första porten till hamnen byggdes redan på 1500-talet. Under andra världskriget skadades den nuvarande porten efter explosionen av en tysk lastbil, tre personer omkom.
Det går en bred strandpromenad efter hela kajen, vi följer den mot udden. Det är så vackert här med havet och bergen i bakgrunden. Här stöter vi på en gäng svenskar som är på dagsvisit i stan under sin semester.



Flera stora byggnader ligger uppe på berget Orlando.









Tyvärr är det inte öppet för turister i någon av byggnaderna så vi vandrar nedåt igen.









Tillbaka i den nyare delen av staden går vi igenom en lummig allé.



Vi äter en jättegod lunch. Bruschetta, kyckling och till det en varm aubergine parmigiana (gratäng) som är bland det godaste vi ätit sen vi kom till Italien. Kyparen är väldigt stolt över den, ett recept från Napoli.


Middag ska vi äta hemma. Bengt går ut och spanar efter något gott och hamnar på en ställe där de säljer pizzaslice.


Idag har vi totalt gått över 1 mil. Man måste ju säga att Bengts höftoperation(er) gett ett mycket bra resultat :-).
Trappan ser fullkomligt livsfarlig ut
ingenting för dåliga knän.
Tog ni receptet på zuccinigratängen ?
Tur att jag är så vältränad 🤔😁