Idag har vi sovmorgon! Frukosten börjar bra, men efter stund får vi sällskap av ett gäng getingar. Vi flyttar omkring, men de följer tyvärr efter oss, så det slutar med att Elisabeth och jag äter det sista av frukosten inomhus.
Vi fick ju instruktioner om hur vi ska sopsortera och en lista över när de olika soporna ska ställas ut på gatan. Måndag ska det hämtas ’ej återvinningsbara sopor’. Vårt hus ligger i ett hörn, vi chansar på att ställa ut kärlet på den större gatan och hoppas på att det är rätt. Detta gjorde vi igårkväll, och det funkar, kärlet är tömt idag.

När frukosten är avklarad packar vi in oss i bilen och kör mot den närmaste lite större staden, Gallipoli. Staden har ca 20000 innevånare och är uppdelad i en gammal och en ny del. Den gamla delen är populär under sommaren med sina vindlande smala gränder, många restauranger, barer, kaféer och glassbarer. Här finns också många vackra barockkyrkor och andra gamla byggnader. I utkanten av den gamla staden finns härliga sandstränder.



Vi tittar in i den vackra kyrkan ´La Basilica Cattedrale di Sant Agata från 1696.



Vi har blivit rekommenderade en restaurang som ska servera bra mat. Vi letar upp den, men den är stängd. Det finns ingen info på dörren om öppettider och de har ingen hemsida så vi vet inte om de stängt pga att det är måndag, eller att de bara har öppet på kvällstid, eller av någon helt annan anledning.
Men det är inga problem, det finns massor av matställen att välja på. Vi sätter oss på en restaurant med havsutsikt och beställer två ’Italiensk sallad’ och två ’Blandade stekta skaldjur’ och delar på dem. Det smakar jättebra.


Det är en del badgäster på stranden, det är 35 grader varmt så det är säkert skönt att ta ett svalkande dopp. Men idag har vi inga badkläder med oss :-).


Ett stopp vid en glassbar blev det också. Pistacchio för mej och Elisabeth, stracciatella för Bengt och körsbär för Åke. Inget slår en italiensk glass i Italien.


Vi får besök av en liten, liten ödla.

Till kvällsmat fixar Bengt och Åke Piadina.


Carina, nu skrev du en riktigt bra sanning , inget slår en Italiensk glasade i Italien. Smakar som bäst i sin hemmiljö.