14 september 2018

Fredag

Sent igår kväll drog det in ett riktigt regnväder med åska och blixt. Vår vanliga frukostvy är idag delvis inbäddad i dimma.

På morgonen ser vi inte kyrkan som ligger långt där borta. Men grannens ros har slagit ut!

Till lunch steker Bengt fisken vi köpte på marknaden igår och den smakar jättebra. Vi äter bönor frästa i olja och vitlök som tillbehör och härligt goda tomater med buffelmozzarella.

Jättegod lunch.

Sent på eftermiddagen åker vi in till Asti, ikväll är det den årliga Wine Street festival. Det var på denna festival som Bengt glömde sin fina skinnväska förra året, för den som kommer ihåg :-). Han åker utan väska idag…..

Vi hittar parkering väldigt nära centrum, festivalen börjar inte förrän klockan sju och klockan är nu bara sex. Vi börjar med att ta en glass på en häftig glassbar där dom även säljer en massa till synes jättegoda bakverk.

Vilka godsaker!

Sen strosar vi runt en stund på stan och inväntar att festivalen ska börja. Det är mycket folk ute redan i nästan alla åldrar. Inte så många mellan 15 och 25, dom gör väl andra saker så här en fredagskväll.

Vårt första stopp blir hos slaktaren Ciccio som serverar det finaste köttet från Piemonteområdet. Vi beställer en tallrik Carne cruda (råbiff) och varsitt glas Nebbiolo-vin från Albatrakten. Det är verkligen jättegott, men en stor portion som räcker gott och väl att dela på.

I slakteriet.
En stoor portion.
En dam i bordet intill tar ett kort på oss.

Vi vandrar vidare och hittar ett ställe som serverar Ravioli ai funghi (ravioli med svamp) och ett rött Barberavin från Asti, Monte Bruno. Nu delar vi på ett glas vin, någon av oss ska ju köra hem också :-). Det var rörigt inne i serveringen, många som trängde sig före mej i kön.

En portion ravioli.
Det finns inga lediga bord så vi får stå och äta.

Vi är egentligen ganska mätta nu (iallafall jag), men blir ju så frestade av allt gott som finns hos de 38 serveringarna som öppnat upp utefter de smala gatorna. Hos Associazione girotavolando delar vi en tallrik Gnocchi d´erbette con burro (gnocchi med örter i smält smör). Här är det ordning och reda, när man beställt maten får man en kölapp och kan vänta på sin tur i lugn och ro.

I väntan på maten.
Här får man kölappar.
Mumsig gnocchi.

Det som saknas nu är någon liten dessert, tycker jag. Vi promenerar vidare men lyckas inte hitta någon efterrätt, däremot går vi förbi ett ställe där som har tre olika krämer som ser väldigt goda ut. Hmmmm vi får väl trycka ner en sån tallrik också. Det är tre små byttor, en med avocadoricotta och kallrökt lax, en med gorgonzolakräm och  vindruvor och en med tomatkräm och soltorkade tomater. Vi delar på ett glas vitt vin. Hjälp va gott!! Det får bli istället för dessert.

Mer av det goda.

Vi avslutar kvällen med en liten skvätt Asti secco (spumante). Servitören beklagar att han måste servera i pappmuggar.

En fin avslutning.

Klockan närmar sig halv elva, det är jättemycket folk nu. Vi åker hemåt.

Karin – ja det var en minnesvärd vinprovning, inte lik någon annan, du borde varit med.

Åke – plötsligt händer det oväntade :-). Å grattis till den nya grillen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *