Fredag
Sent igår kväll drog det in ett riktigt regnväder med åska och blixt. Vår vanliga frukostvy är idag delvis inbäddad i dimma.

Till lunch steker Bengt fisken vi köpte på marknaden igår och den smakar jättebra. Vi äter bönor frästa i olja och vitlök som tillbehör och härligt goda tomater med buffelmozzarella.

Sent på eftermiddagen åker vi in till Asti, ikväll är det den årliga Wine Street festival. Det var på denna festival som Bengt glömde sin fina skinnväska förra året, för den som kommer ihåg :-). Han åker utan väska idag…..
Vi hittar parkering väldigt nära centrum, festivalen börjar inte förrän klockan sju och klockan är nu bara sex. Vi börjar med att ta en glass på en häftig glassbar där dom även säljer en massa till synes jättegoda bakverk.

Sen strosar vi runt en stund på stan och inväntar att festivalen ska börja. Det är mycket folk ute redan i nästan alla åldrar. Inte så många mellan 15 och 25, dom gör väl andra saker så här en fredagskväll.
Vårt första stopp blir hos slaktaren Ciccio som serverar det finaste köttet från Piemonteområdet. Vi beställer en tallrik Carne cruda (råbiff) och varsitt glas Nebbiolo-vin från Albatrakten. Det är verkligen jättegott, men en stor portion som räcker gott och väl att dela på.



Vi vandrar vidare och hittar ett ställe som serverar Ravioli ai funghi (ravioli med svamp) och ett rött Barberavin från Asti, Monte Bruno. Nu delar vi på ett glas vin, någon av oss ska ju köra hem också :-). Det var rörigt inne i serveringen, många som trängde sig före mej i kön.


Vi är egentligen ganska mätta nu (iallafall jag), men blir ju så frestade av allt gott som finns hos de 38 serveringarna som öppnat upp utefter de smala gatorna. Hos Associazione girotavolando delar vi en tallrik Gnocchi d´erbette con burro (gnocchi med örter i smält smör). Här är det ordning och reda, när man beställt maten får man en kölapp och kan vänta på sin tur i lugn och ro.



Det som saknas nu är någon liten dessert, tycker jag. Vi promenerar vidare men lyckas inte hitta någon efterrätt, däremot går vi förbi ett ställe där som har tre olika krämer som ser väldigt goda ut. Hmmmm vi får väl trycka ner en sån tallrik också. Det är tre små byttor, en med avocadoricotta och kallrökt lax, en med gorgonzolakräm och vindruvor och en med tomatkräm och soltorkade tomater. Vi delar på ett glas vitt vin. Hjälp va gott!! Det får bli istället för dessert.

Vi avslutar kvällen med en liten skvätt Asti secco (spumante). Servitören beklagar att han måste servera i pappmuggar.

Klockan närmar sig halv elva, det är jättemycket folk nu. Vi åker hemåt.
Karin – ja det var en minnesvärd vinprovning, inte lik någon annan, du borde varit med.
Åke – plötsligt händer det oväntade :-). Å grattis till den nya grillen!!